Σάββατο, 08 Οκτώβριος 2022
 
Εταιρικό Προφίλ

Η δραστηριότητα της εταιρείας μας, πρωτοεμφανίζεται κάπου στις αρχές της δεκαετίας του '20, όταν ο ιδρυτής της, Νικήτας Σαραγάς του Ιωάννη, ξεκίνησε τις μεταφορές εμπορευμάτων με τα φορτηγά της τότε εποχής, που πραγματοποιούσαν δρομολόγια σε πανελλαδικό επίπεδο.

ImageImageImageImage

Στα δύσκολα μεταπολεμικά χρόνια και μπρος στην νέα τάξη πραγμάτων που επέβαλε νέες ανάγκες μεταφοράς, η εταιρεία μας συνέχισε την πορεία της με ιδιόκτητα Φ.Δ.Χ.

Την δεκαετία του '50 πήρε την επωνυμία ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ και το έτος 1957 απόκτησε το πρώτο της φορτηγό ψυγείο, ανοίγοντας το δρόμο πλέον στην αποκλειστική μεταφορά κατεψυγμένων και νωπών προϊόντων και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στη δεκαετία του '60 τη διαχείριση της εταιρείας αναλαμβάνουν οι διάδοχοι Πέτρος, Ιωάννης και Ζαννής Σαραγάς αυξάνοντας το στόλο της, που παραμένει πάντα ιδιόκτητος.

Στα χρόνια που ακολουθούν, οι ραγδαίοι ρυθμοί ανάπτυξης της τεχνολογίας και οι απαιτήσεις των πελατών για γρήγορη και ποιοτική μεταφορά επιβάλλουν μια συνεχή ανανέωση του στόλου με σύγχρονου τύπου φορτηγά ψυγεία, απαίτηση που ικανοποιεί η εταιρεία μας για την εκάστοτε εποχή.

ImageImageImageImageImage

Το 1998 η εταιρεία μας αποκτά την νομική μορφή που έχει ως και σήμερα με την επωνυμία ΣΑΡΑΓΑΣ ΙΜΕ ΕΠΕ. Στο πέρας του χρόνου η εταιρεία μας διατήρησε αναλλοίωτο τον οικογενειακό της χαρακτήρα κι έτσι ακόμα και σήμερα πορεύεται βασισμένη στα άτομα της τρίτης γενιάς που με την προσωπική τους εργασία, συνεχίζουν με τον ίδιο ζήλο και το ίδιο μεράκι την κληρονομιά και παράδοση των προκατόχων τους.

Η έδρα της εταιρείας μας, από την αρχή της ίδρυσής της, χτυπά στην καρδιά της εμπορικής αγοράς του Ρέντη «ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑ»

 

Οικονομικά στοιχεία - Ισολογισμοί